کد مطلب: 116064
در موضوع ايران،افکار عمومي آمريکا با نتانياهو همراه نيست
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 717

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، نشريه اکونوميست در شماره روز شنبه خود با اشاره به دور تازه مذاکرات هسته‌اي ميان ايران و گروه 1+5 که قرار است اواخر هفته در شهر ژنو سوئيس برگزار شود، و تلاش‌هاي «بنيامين نتانياهو» نخست‌وزير رژيم‌صهيونيستي براي بازداشتن آمريکا از توافق هسته‌اي با ايران، نوشته است دستکم در موضوع ايران افکار عمومي آمريکا با نتانياهو همراه نيست.

اکونوميست با اشاره به جدال لفظي آشکار مقامات اسرائيلي و آمريکا در مورد برنامه هسته‌اي ايران، نوشته است در اين مورد حتي جمهوري‌خواهان نيز از محکوم کردن دموکرات‌ها به دليل انتقاد علني از متحداني چون اسرائيل، خودداري کرده‌اند. در بخشي از اين مطلب در مورد پاسخ آمريکا به انتقادات نتانياهو از موضع کاخ سفيد در قبال برنامه هسته‌اي ايران آمده است: آقاي [جان] کري (وزير خارجه آمريکا) در پاسخ تأکيد کرد که دولت «باراک اوباما» مي‌فهمد که منافع آمريکا و متحداني چون اسرائيل در چيست. وي در اين مورد گفته است: «ما نابينا نيستيم، فکر هم نمي‌کنم احمق باشيم». اظهاراتي که به نظر مي‌رسيد مي‌تواند آغازگر يک منازعه بين‌حزبي در آمريکا باشد و جمهوري‌خواهان در واکنش به آن از دموکرات‌ها به دليل شاد کردن دشمنان و در مقابل برخود بد با متحدان انتقاد کنند.

به نوشته اکونوميست با اين وجود چنين منازعه‌اي رخ نداد و حتي برخي از چهره‌هاي سرشناس جمهوري‌خواهان به کنايه از مواضع نتانياهو نيز انتقاد کردند.

اکونوميست در اين مورد مي‌نويسد: يک توضيح احتمالي در مورد اين رفتار اين است که آمريکايي‌ها از جنگ و حتي اظهاراتي در مورد اينکه آمريکا بايد بحران‌هاي فرامنطقه‌اي را نيز حل کند، خسته شده‌اند. ممکن است ايران براي مشتاقان عرصه سياست خارجي دستمايه خوبي باشد، اما رأي‌دهندگان آمريکايي معتقدند که در سال‌هاي اخير هشدارهاي پوچ زيادي در مورد تسليحات کشتار جمعي شنيده‌اند و حالا بايد مدتي نفس بکشند.

«باب کروکر» نماينده ارشد جمهوري‌خواهان در کميته روابط خارجي سنا هرچند که نسبت به سياست‌هاي اوباما ابراز نگراني مي‌کند، اما اذعان کرده است که وقتي «جان کري» براي مذاکره با ايراني‌ها در ژنو به سر مي‌برد، هيچ‌يک از رأي‌دهندگان به دفترش زنگ نزده و از اقدام کري گلايه نکرده‌اند. در مقابل زماني که کنگره قرار بود در ماه سپتامبر طرح حمله نظامي به سوريه را به رأي بگذارد، کارکنان دفتر او به خاطر حجم تماس‌هاي مردمِ مخالف اقدام نظامي، قادر به پاسخ‌گويي نبودند.

اکونوميست با اشاره به دموکرات بودن مجلس سناي آمريکا، نوشته است سران سنا در بحث مذاکرات هسته‌اي ايران به دنبال افزايش تحريم‌ها هستند تا آمريکا دست پرتري در مذاکرات داشته باشد، اما در عين حال نمي‌خواهند در برابر رئيس‌جمهور هم‌حزب خود که مخالف تحريم‌هاي بيشتر است بايستند. همين موضوع موجب تضعيف موضع «آيپک» به عنوان اصلي‌ترين لابي حامي اسرائيل در کنگره نيز شده است.

در پايان اين مطلب آمده است: بحران ايران اختلافات قديمي ميان نتانياهو و اوباما را تشديد کرده است. اما خستگي افکار عمومي آمريکا از گرفتاري‌هاي خارجي، باعث شده تا کنگره اکنون متحدي ضعيف‌تر از هميشه باشد. نتانياهو در مواجهه با ايران، به هر حال با اوباما طرف است. ممکن است آن‌ها در مورد تاکتيک‌ها دچار اختلاف نظر باشند، اما خوب حمايت آمريکا از آنچه نخست‌وزير اسرائيل در سر دارند، بسيار اندک است.

منبع:دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html